28. July 2016

Prvi dan nastopov na cesti Evropskega prvenstva v Heerde se je fantoma pridružila Ana

Prvi dan tekmovanj na cesti na Evropskem prvenstvu v hitrostnem rolanju v Nizozemskem Heerde se je Nejcu Mavsarju in Mihi Remicu pridružila tudi Ana Odlazek. Preizkušnja na 100m je zelo mlada v programu tekmovanj, vendar je kljub temu precej specializiranih tekmovalcev prav za to disciplino na kateri je odličen start najpomembnejši. Miha je kot Junoir A nastopil prvi in s časom 11,349 s zasedel 20. mesto. Ana je med članicami s časom 12,162 s zasedla 14. mesto, Nejc pa med člani s časom 10,624 s 17. mesto.
Zvečer so sledili nastopi na Slovencem bolj priljubljeni razdalji 20km izločanje. Miha Remic je odlično nastopil in kljub pomankanju izkušenj se je dolgo umikal izločanju ter na koncu zasedel 22. mesto. Ana Odlazek je svoj prvi nastop na dolge proge malce slabše končala, saj ji je bila cesta ob izločanju premalo široka za vse tekmovalke in tako je na koncu zasedla 21. mesto. Nejc Mavsar je ponovno prikazal dobro predstavo in za nekaj časa celo vodil skupino, ter na koncu zasedel 23. mesto.